Léto je tady! Jste ready?

Sluníčko a letní náladu milujeme skoro všichni. Lechtání slunečních paprsků na tváři, vítr ve vlasech, běhání po rozpáleném písku, nebo rozkvetlých loukách. Vitamínu D se nám tvoří jak pro armádu a dobrá nálada nás provází na každém kroku. Do chvíle, než si spálíme nos anebo padneme na úpal. O tom, proč se zamyslet při výběru opalovacího krému, jak si sbalit jídlo k vodě, anebo jak nezapomenout dodržovat pitný režim, jsme už jednou psali. Připomenout si to můžete tady a pak hurá na pláž! Prvně ale pár dalších nejen letních eko tipů.

Obrázek1 (1)

Jste připraveni vyrazit ven, stojíte u dveří, mrknete do zrcadla a tam vás ta otázka udeří – oholit či neoholit? To je oč tu běží! Ještě štěstí, že tato volba je čistě na Vás! Pokud patříte do skupiny, která se bez holícího strojku nikam nehne, doporučujeme vyměnit jednorázové žiletky za holící strojek Bambaw. Vydrží vám celou věčnost a jediné, co je potřeba měnit, jsou samotné žiletky. Manipulace s ním je velmi jednoduchá, ačkoliv může na první pohled vypadat děsivě. Jak na to, můžete mrknout tady, nebo nám napište! Po holení nezapomeňte na správnou péči o pokožku. A to platí pro všechny, muže nevyjímaje! 

Obrázek1 (2)

Když už jsme u té letní péče o kůži – přehnali jste to s opalováním? Pro úlevu sáhněte po přírodním oleji po opalování. Velmi dobře může posloužit například levandulový olej, který je vhodný na popáleniny všeho druhu. V létě také určitě oceníte přírodní repelent. To se hodí u vody, v lese i na nějakém letním grilování.

Obrázek1

A protože takových letních grilovaček není nikdy málo, pojďme si říct, co neopomenout na podobné události! Nebudeme si nic nalhávat – vždy je nejlepší variantou vyhnout se jednorázovému nádobí. Občas ale situace nedovolí jinak. Pro tyto chvíle sáhněte po značce Vegware a jejich rozložitelných kelímcích či příborech. Než se ale uchýlíte k této variantě, zkuste zvážit, jestli by vám nevystačila nějaká krabička na jídlo nebo cestovatelský příbor. Joey nikdy nechodí bez vidličky a nejednou se mu to vyplatilo. Buďte jako Joey! Sbalte si příbor kamkoliv – na pláž, na tábor, na čundr!   

b41b8d6ad90d632f5e8111d4100d84a7

Mimochodem, už máte sbalenou krosnu a dolaďujete poslední detaily výšlapu? Nebo teprve zvažujete, jestli vůbec vyrazit a jak na to? I na tohle jsme mysleli! Pár tipů, jak cestovat udržitelněji najdete v našem starším článku.