Ekologické rodičovství s dítětem ve školce

Kdy si myslíte, že je ten správný čas začít vést dítě k zodpovědnějšímu životu s ohledem na zdraví i přírodu?

Přirozeně našim dětem předáváme to, jak sami žijeme. Děti, především pak v prvních letech svého života, nasávají informace a vzory chování od svých rodičů a prostředí, ve kterém se nachází nejčastěji. Proto si myslíme, že když budeme děti obklopovat od jejich raného věku věcmi, které jsou nezávadné pro jejich zdraví a životní prostředí, stane se to pro ně přirozené i v jejich budoucím chování v rámci celé společnosti.

Přinášíme vám proto inspiraci, jak můžete pro svoje dítě vytvořit ekologičtější prostředí pomocí věcí, se kterými přichází do kontaktu každý den.

pura 2

 

KAŽDODENNÍ HYGIENA

Každodenní rutina, která obyčejně není pro děti tou nejoblíbenější činností, je čištění zoubků. Pomocí extrémně jemného a ergonomicky tvarovaného zubního kartáčku z kukuřičnému škrobu a přírodní pasty bez fluoru od značky Jack N´Jill, půjde čištění prvních zoubků o něco lehčeji a hravěji, a díky motivům zvířátek i veseleji. Když se s dětmi vydáte mimo domov, kartáček navíc můžete zabalit do praktického bambusového pouzdra

Větší zábavou je beze sporu koupel, ideálně s velkými bublinami od pěny do koupele. To je přesně ten čas, kdy se koupelna mění na saunu a koupaliště v jednom. Aby neměly děti během koupání podrážděné oči, vyzkoušejte přírodní sprchový gel a šampon, který nejen že chrání pokožku před škodlivými bakteriemi, ale pomáhá i ke klidnějšímu spánku. Pokožka dítěte je nejcitlivější v prvních letech života, proto by se měla hydratovat dětským hydratačním krémem s přírodními složkami.

ekomama1

 

HRA NA SLUNCI ČI U VODY

Hra přispívá ke kvalitnímu životu dětí, jejich osobnostnímu a sociálnímu rozvoji, pokroku ve vývoji, pomáhá budovat nejen fyzickou zdatnost, ale i psychickou odolnost a sociální vztahy. Není dne bez toho, aby hra nebyla součástí dětského života, ať už uvnitř, nebo venku. Abychom dítěti zabezpečili bezpečný pobyt venku na sluníčku, neměli bychom zapomínat na ochranu proti nežádoucími vlivy slunečního záření opalovacím krémem, který se lehce roztírá, nezanechává žádné bílé fleky a nenachází se v něm žádné škodlivé chemické látky. 

Hračky, se kterými přichází dítě do kontaktu, můžete vydezinfikovat přírodním čisticím prostředkem na dětské hračky. Jestli pro svoje dítě preferujete produkty z přírodních materiálů, tak dětský set z kovu a dřeva bude ideálním parťákem na zahrádku či pískoviště.

Snímka obrazovky 2019-08-28 o 10.31.30

Během dovádění můžeme dítě chránit i tím, co má na sobě - plavky z lehkého a rychleschnoucího materiálu s UV ochranou a s Oeko - Tex® certifikátem zaručují, že škodlivé látky neohrozí dítě ani životní prostředí. Vysoký stupeň ochrany zajišťuje UPF 50+, což značí nejvyšší ochranu před sluncem pro oděvy. Blokuje 97% UVB a 95% UVA záření.

Snímka obrazovky 2019-08-05 o 13.32.35

 

DOBRODRUŽSTVÍ MIMO DOMOV

V dětském světě je každý den dobrodružstvím - nové předměty, tvary, vůně, hry, chutě či místa. Takový intenzivní výdej energie při poznávání světa si žádá o dostatečný příjem tekutin a jídla. Ideálním pomocníkem na místech mimo domov je skladná lžička a vidlička sáčky a obaly různých barev, tvarů a velikostí, do kterých můžete opakovaně zabalit něco na zub. Velmi užitečným a ověřeným společníkem je nádobka značky MamaCup.

Neodmyslitelnou součástí každé cesty mimo domov je i láhev, kterou můžete používat stále dokola. Láhev, která bude růst společně s vašim dítětem a která se bude přizpůsobovat jeho aktivitám. Přesně taková je láhev značky Pura. O jejich výhodách se víc dočtete v našem článku.