Drcení zahradního odpadu - rychle a jednoduše

Jak naložit s dřevním odpadem ze zahrad?

Minimálně dvakrát ročně řešíme, jak naložit s dřevním odpadem z našich zahrad. Existuje několik způsobů řešení. První „oblíbenou" možností je pálení nebo vyvážení v kolečkách mimo naše obydlí. Avšak pozor! V České republice je to zakázané a riskujeme tím pokutu! Dalšími, tentokrát legálními možnostmi jsou sběr bioodpadu do plastových pytlů, velkoobjemových kontejnerů, několikrát ročně vyvážených, nebo pravidelný svoz v bionádobách. Ani jedním z těchto způsobů se však nedokážeme efektivně zbavit dřevního bioodpadu ze zahrady. Není to dáno pouze jejich omezenou kapacitou, ale také poplatky za svoz. Připomeňme ještě, že pokud chceme odklidit všechen dřevní odpad, je potřeba ho tzv. „předpřipravit“, tzn. zmenšit, posekat a zhutnit.

Skutečně máme na výběr pouze nelegální a neefektivní možnosti likvidace tohoto odpadu?

Dřevní odpad jako krmivo pro váš kompostér

Určitě tomu tak není. Efektivní a legální cestou je úprava dřevního odpadu pomocí kvalitního zahradního drtiče a následné použití štěpky do domácího kompostu, ať už kompostujete v uzavřeném zahradním kompostéru nebo otevřeném. Jak si vytvořit dobrý kompost jsme přiblížili v tomto článku. 

Shark splňuje všechny atributy kvalitního zahradního drtiče, a to především svojí pevnou ocelovou konstrukcí, spolehlivým výkonným motorem, kvalitním oboustranným ostřím a příznivou cenou. To vše z něj dělá špičku mezi drtiči ve své třídě. Drtič si jednoduše poradí s větvemi až do průměru 4,5 cm, které pak už můžeme lehce zkompostovat nebo využít jako okrasnou štěpku okolo chodníků či keřů.

Úprava dřevního odpadu pro efektivnější kompostování nám pomocí drtiče Shark půjde rychleji a snadněji!

 

shark_zahrada_2,8 shark_2,8