Přírodní zubní kartáček ze Salvadory Perské

V divočině pákistánského pralesa roste výjimečný strom Salvadora Perská. Kořeny tohoto stromu jsou dlouhé asi 10-20 cm s průměrem 2-5 mm a mají střapaté konce. V muslimské populaci se používají již více než 1000 let, právě na čištění zubů. Tento způsob zubní hygieny má velmi dobré čistící a leštící účinky. Kořeny obsahují antimikrobiální látky, které potlačují tvorbu zubního plaku a eliminují bakterie v ústech. 

- Salvadora obsahuje mnoho výživných látek (například obsahuje polovinu vápníku, jako mák)

- Mák má na 1 kg cca 14 600 mg vápníku a Salvadora cca 8000 mg.

- Výhodou však je, že vápník ze Salvadory díky návaznosti na  Vitamín C ihned vstupuje do zubů a tam dělá zázraky 

Pozitivní vliv na zdraví byl prokázán vědeckými studiemi a klinickým testováním (např.: Saúdský věstník pro stomatologický výzkum 2013 (Anglicky) a Mezinárodní věstník aplikovaných zubních věd – 2017 (Anglicky).

Salvadora Perská

JAK SE PŘÍRODNÍ KARTÁČEK POUŽÍVÁ?

  1. Odstraňte kousek kůry z jednoho konce. Doporučujeme cca 5-10 mm. Také můžete kůru jemně okousat.
  2. Velmi jemně začněte očištěnou část žvýkat, nejlépe na stoličkách. Zároveň dbejte na to, aby jste pořádně pomíchali sliny se silicí, která se uvolňuje z kořínku. Díky tomu odstraníte bakterie v celých ústech.
  3. Následně kartáček žvýkejte do úplného rozpraskání tak, aby jste ho následně mohli použít i na mechanické odstranění plaku a zbytků jídla z vašich zubů. Není potřeba žvýkat příliš silně:).
  4. Dokonale a s plnou pozorností očistěte všechny mezizubní prostory. I v této fázi stále můžete vycucávat silici a promíchávat v ústech.
  5. Následně ořežte použité štětinky a kartáček uložte zpět do obalu.
  6. Kartáček si můžete zabalit s sebou ať jedete kamkoli. Je dobré ji mít vždy po ruce a i bez zubní pasty udržovat pravidelnou zubní hygienu.

 

54790863914447a9ce43a2df3e421a21-IMG-0559-kopie_small       bezobalupouzdro-1024x769_small

Upozornění: Chraňte kartáček před přímým slunečním zářením a uchovávejte jej při pokojové teplotě.

Tak na zdravé zuby! ;-)