Naše tipy na ekologické dárky pro celou rodinu, aniž byste nechali prázdnou peněženku

Mate problém najít ty správné dárky pro ty, které máte rádi? Tyto dárky zaručeně potěší vaše blízké i planetu. Vybrali jsme pro vás 7 tipů, které jsou šetrné k planetě i vaší peněžence. 

Krásné Vánoce Vám přeje celý náš tým.

Ekologický Dárek pro oživení vaší ekologické domácnosti. 

Retro, designový, nerezový a především praktický pomocník do vaší kuchyně na bioodpad.

Elegant retro designový koš, dostatečně malý, aby se vešel kamkoli, a přesto dostatečně velký, aby se postaral o váš bioodpad. Tento praktický kuchyňský pomocník je nejen ideální pro výměnu vašich běžných starých plastových košů, ale nabízí víc, než oko vidí. Pro vaše maximální pohodlí je ve víku zabudován uhlíkový filtr, který zachytí veškeré pachy z bioodpadu. Filtr nejen pomáhá zachytit pachy, ale navíc zabraňuje nežádoucímu hmyzu, aby se nedostal k obsahu koše. Bio nádoba má dokonale padnoucí těsnění pro zamezení tvorby much v nádobě. Na víku jsou funkční otvory, kde je odvětrávána nahromaděná vlhkost, aby se zabránilo plísním.

 

                                               

 

Dárek pro zdravý pitný režim

Ekologické lahve jsou vděčným praktickým dárkem. Pečují o vás i o Zemi. V naší nabídce najdete oblíbené lahve od značky Equa. Vybrat si můžete jak kouzelný dětský design, tak elegantní provedení. 

Lahve Equa získaly řadu certifikátů za to, že jejich produkty jsou prospěšné pro vaše zdraví a životní prostředí. Neexistují žádné stopy po BPA složkách, a to díky všem vysoce kvalitním materiálům použitým při výrobě, které jsou bezpečné pro vaše zdraví. Není to ovšem jen tak nějaký plast, jedná se o vysoce kvalitní materiál Eastman Tritan, který je rostlinného původu a neobsahuje Bisfenol A (BPA), který je obsažen snad ve všech běžně dostupných plastových lahvích. Měli by vám nebo vašim dětem vydržet několik let, ale když opravdu doslouží, můžete je kompletně recyklovat.

Skleněné lahve jsou vyrobeny z borosilikátového skla, jež je odolné vůči teplu a chemikáliím, zároveň je lehké a také 100% recyklovatelné. Design láhví dotváří barevný silikon, který i zároveň chrání láhev před poškozením. Víko je tvořené kombinací nerezu a silikonu, jež zajišťují 100% vodotěsnost.

Lahve nabízíme v různých velikostech. Můžete si tak vybrat tu nejlepší pro váš batůžek nebo kabelku. Kromě Equa lahví si můžete také vybrat z široké nabídky nerezových lahví a termosek a termohrnků.

                                                         

Eko nádoby a obaly na potraviny

Dózy na potraviny vyrobené z potravinářské nerezové oceli zaručeně neublíží vám, vašim dětem ani životnímu prostředí. Nerezová ocel je inertní a neporézní, což znamená, že se do potravin neuvolňují žádné toxické částice. Kromě toho, že box nemá žádné negativní účinky na vaše zdraví, prodlužuje životnost vašeho jídla a zabraňuje rozkladu vašich potravin.

I když není krabička vhodná do mikrovlnné trouby, lze ji po sejmutí víka vložit do trouby nebo na táborák. Krabice je také vhodná do myčky nádobí. Víko je vyrobeno z přírodního bambusu, které lze použít i jako prkénko, které poskytuje ještě rozmanitější využití. Pro ty vybíravější jedlíky je box dodáván s oddělovačem přihrádek, takže se nemusíte bát, že se vaše potraviny smíchají.


                                                        

 

Plastové nákupní tašky mají obrovský negativní vliv na přírodu kolem nás. To můžeme naštěstí změnit s ekologickými nákupními taškami, které mají pozitivní dopad na životní prostředí. Tato malá šikovná nákupní taška je velmi skladná, což znamená, že se vám vejde do kapsy na cestě do obchodu, snadno unese veškeré nákupy s nosností až 10 kg. Slouží jako lepší náhrada za plastové tašky na jedno použití, díky certifikaci GOTS biobavlny dodává dlouhou životnost a zároveň vám ušetří peníze za nákup nových plastových nákupních tašek.

Lze prát v pračce bez použití aviváže, podívejte se na některé doporučené ekologické prací prostředky, abyste měli lepší zážitek s eko nákupní taškou.                           

Plast stal jedním z hlavních přispěvatelů ke znečištění. Pojďme ho nahradit tam, kde to jde. Zbavte se plastových fólií na skladování potravin a přejděte na bezpečnější a ekologičtější variantu! 

Zde přichází na řadu včelobal, sáčky z organické bavlny v různých velikostech jsou perfektním způsobem, jak udržet vaše potraviny déle čerstvé a zároveň pomoci zemi zůstat svěží. Sáček je napuštěný včelím voskem, pryskyřicí a jojobovým olejem, který zůstává věrný svým organickým kořenům, aby byl pro vás 100% zdravý. 

Kombinace těchto přírodních materiálů funguje tak, aby vaše potraviny zůstaly čerstvé a voňavé po dlouhou dobu. Obal se snadno čistí. Stačí ho opláchnout studenou vodou s pomocí ekologického prostředku na mytí nádobí a můžete jej znovu použít. Stejně jako další eko alternativy vám pomůže šetřit nejen přírodu, ale také vaši peněženku.

                                             

Dárek pro ty, co si nerozumí s pračkou

Eko produkty nabízejí alternativní způsob mytí a čištění vašeho domova bez různých nebezpečných chemikálií, které jsou často příčinou kožních onemocnění a ekzémů.

Prací vajíčko Ecoegg je šetrnou variantou pracího prostředku. Je vhodný i pro lidi s citlivou pokožkou a lidi trpící alergiemi. Co je na něm ale nejlepší - jeho použití je strašně jednoduché. Jednoduše hodíte vajíčko do pračky a pračku zapnete. Vajíčko funguje pomocí minerálních a turmalínových pelet uvnitř vajíčka, které tvoří hustou přírodní pěnu, která efektivně a šetrně odstraňuje z prádla všechny stopy nečistot. Náplň vám vydrží na cca 70 praní. Pak jednoduše stačí doplnit nové peletky do vajíčka. Vajíčko získalo několik ekologických ocenění a nebylo testováno na zvířatech. Ušetří vám tak místo v koupelně, plastové obaly i vaši peněženku. Nemůže se rozlít a není potřeba znát symboly na pračce, abyste jej mohli použít. Svým složením je vhodný i pro vegany. 

                                                       

Pro něho i pro ni

Hledáte dárek, který jednoduše pošťouchne k ekologickému životnímu stylu, hezky vypadá a obdarovanému ušetří během let spoustu peněz? Kovový holící strojek je perfektním favoritem. Nabízí perfektní oholení, díky holení v bezprostřední blízkosti pokožky (nikoliv pod ní) brání zarůstání chloupů a příjemné oholení je delší. Docení jej dámy i pánové. Se správnou péčí vám strojek s největší pravděpodobnstí vydrží navždy (a kdyby náhodou ne, je plně recyklovatelný). Mění se pouze samotná žiletka, která i tak vydrží dlouho ostrá. Investice do holícího strojku se vrátí během 10 oholení. A nemusíte se ho vůbec bát. Ačkoliv to může vypadat, že je práce s ním složitá, není. Je vhodný i pro začátečníky. Jen vyžaduje o něco větší ostražitost a jemnost. 

11470-2_black-lifestyle-black-square2-1080x

 

Voňavosti pro každého                                            

Ačkoliv bychom vám rádi doporučili všechny voňavosti, které na skladě máme, vypíchneme teď jen jednu. A to jsou tuhá mýdla. Proč tuhá mýdla? Je to praktický dárek, který se neztratí a navíc hezky vypadá. Mýdla v naší nabídce jsou přírodní a ručně vyráběné v Česku nebo na Slovensku. Samozřejmostí je výroba s ohledem na životní prostředí.  Byť se svým složením liší, všechny obsahují pouze kvalitní látky, které dopřejí vaší pokožce tu nejlepší péči. Některá z mýdel díky obsahu sušených květů, krystalků soli nebo máku nabídnou peelingový efekt pro pořádné zrelaxování. Většina z mýdel v naší nabídce je veganská. Vybrat si můžete z mnoha vůní. Potěšíte tak milovníky vůní sladkých i svěžích, květových nebo jemných. Nezapomněli jsme samozřejmě ani na pány.  

                                                                  14382-1_1010-2-designove-rucne-vyrobene-mydlo-almara-soap-bitter-lemon kopie

 

Vybrat pro vás pouze 7 tipů nebyo vůbec snadné. A tak pokud jste nenašli to, co jste hledali, nezoufejte. Připravili jsme pro vás dárky rozdělené do kategorií, abychom vám usnadnili výběr. Skvělými dárky jsou sójové svíčky z naší nabídky, pečující kosmetika pro každý den i pro chvilky relaxu, opakovaně použitelné kávové kapsle WayCap, které potěší všechny majitele kávovarů Nespresso nebo Dolce Gusto, a mnoho dalšího. 

Doufáme, že jsme vás inspirovali ke zvážení ekologického přístupu při příštím nákupu pro vaše blízké. Děkujeme, že pomáháte ostatním být zelenější a zdravější. 

Tak šťastné a šetrné!