Jak na vlasy s láskou, bez chemie a s tím co najdete ve špajzu?

Proč se věnujeme vlasům?

Léto nám skončilo a naše vlasy si teď vyžadují více pozornosti. V posledních letech je to s tím letním deštěm horší a horší. Rekordní suché a tropické počasí má vliv na imunitní systém, ale souvisí i s kvalitou pleti a vlasů. Je to důležité, proto aby se vaše vlasy připravily na chladné období. Teplotní výkyvy jim dají zabrat a pokud se o naši hřívu dostatečně nestaráme, může to zanechat negativní dopad. Jak se však o vlasy starat s láskou, udržitelně, bez chemie a s tím co máme doma? Přesně toto se dozvíte v tomhle článku

Foto_blog_3

Nahraďte kvantitu kvalitou - přírodní tuhé šampóny jsou naše lásky, chcete vědět proč?

Nebyli by jsme to my, pokud bychom nezmínili tu haldu plastového odpadu, která díky těmto tuhým zázrakům nevznikne. Možná hned zjistíte, že jedna celá polička v koupelně je navíc. 

Přírodní tuhé šampóny a kondicionéry obsahují všechny účinné látky stejně jako běžné šampóny,avšak s velkým rozdílem. Neobsahují další látky jako SLS (sodium lauryl sulphate - škodlivá látka, která způsobuje velké pěnění a zároveň silné odmašťování, které ucpává póry, vysušuje a dráždí pokožku hlavy a negativně ovlivňuje růst vlasů), také v nich nenajdete parabeny, silikony ani žádné umělé parfémy. Dobrá zpráva pro vegany, glycerin, který je v nich použit je rostlinného původu. Jeden 60 gramový šampón vám vydrží tak dlouho, jako cca 400 ml tekutého a 30 gramový cca jako 200 ml (zhruba 15 použití). A co víc v případě potřeby ho můžete použít i jako sprchový gel.

VLASY_blogcover_3

Olivový olej – domácí zázrak na výživu a podporu růstu pro všechny typy vlasů

Pokud jsou vaše vlasy suché - určitě vyzkoušejte zábal se žloutky a olivovým olejem. Stejně skvělé výsledky mají i kokosový a arganový olej. Vyberte si jeden z nich a vaše domácí vlasová lázeň může začít. Stačí rozmixovat dva žloutky a postupně přimíchat 1 dcl extra panenského olivového oleje lisovaného za studena. Naneste na vlasy pomocí štětce, zabalte do nepropustné fólie a ručníku. Nechte působit alespoň dvě hodiny, ale doporučujeme nechat klidně i celou noc. Nakonec vymyjte tuhým šamponem a vlažnou vodou. Pozor na příliš horkou vodu, aby jste si na hlavě neuvařili smaženici, která nepůjde moc dobře dolů.

Foto_blog_4

Pokud máte pocit, že vám vlásky rostou pomalu, je tu pomoc v podobě vlasové kůry ze směsi bylin a olivového oleje. Stačí když si obstaráte kořen kopřivy, mladé kopřivové listy, kořen křenu a kořen lopuchu. Možná si říkáte, že to nebude nic snadného, ale příroda nám tyto rostlinky nabízí v lese skoro a každém kroku. Tak neváhejte a vyběhněte do nejbližšího lesa pro tyto poklady. Až je úspěšně seženete, nakrájejte všechno na malé kousky, naložte spolu do olivového oleje a nechte ve větším a dobře uzavřeném hrnci louhovat na slunečním místě alespoň měsíc. Hotový zázrak nanášejte prsty na pokožku hlavy jednou za týden a věřte, že výsledek se dostaví.

VLASY_blogcover_1

Kokosový olej – skoncuje s lámavostí vlasů

Mnohé z nás mají problém, aby vlasy vůbec dorostly do nějaké střední délky. Závidíme ženám, co mají vlasy po pás a přemýšlíme nad tohle hroznou nespravedlivostí. No nezoufejte, i když genetika často nedá, kokosový olej lisovaný za studena je ta správná volba. Obsahuje neskutečné kombo prospěšných látek jako je vitamín E, K, železo a mastné kyseliny, z kterých je královnou kyselina laurová. Podporuje růst vlasů a hlavně hydratuje, takže lámavosti vlasů se zbavíte nadobro.

Tajemství tea tree oleje - na mastné nebo kudrnaté a vlnité vlasy

Určitě už znáte zázračné účinky tea tree oleje v aromaterapii. Je znám pro svoje protizánětlivé, protiplísňové, antibakteriální a antioxidační vlastnosti. Ale zkoušeli jste ho použít na vlasy? Stačí pár kapek rozředit v jiném základním oleji. Vybrat můžete z mnoha druhů, nejlepší ten který vaše vlasy mají nejraději (olivový, ricinový, kokosový, levandulový, rozmarýnový, mandlový). Pokud ještě nevíte, který to je, nevadí - experimentujte.

Pokud nejste typ na experimenty, tady je rada pro vás. Na všechny typy vlasů jako základ můžete použít jablečný ocet a nebo kombinaci vybraných olejů. Do dvou lžic základního oleje nakapejte 2-3 kapky levandulového nebo rozmarýnového oleje a 10 kapek tea tree oleje. Zahřejte ve vodní lázni na 40 stupňů a naneste na vlasy. Nechte působit, zabalte vlasy do teplého mokrého ručníku a relaxujte alespoň 20 minut. Následně vlasy umyjte šampónem.

Jak připravit vaše vlasy na nadcházející studené dny? Užívejte si podzimní čas, zpomalte a dopřejte oddych stejně tak vašemu tělu i duši. Vždyť není žádné tajemství, že vašim vlasům prospívá hlavně život bez stresu.

Zdroje:

https://www.vlasyaucesy.sk/tea-tree-olej-pre-vlasy-vieme-ako-pouzit-pre-rast-vlasov-78875/

https://www.vlasyaucesy.sk/kvalitny-kokosovy-olej-zazrak-vlasy-vdaka-mastnym-kyselinam-78442/

https://www.vlasyaucesy.sk/olivovy-olej-na-vlasy-pre-rast-hebkost-i-proti-padaniu-vlasov-55421/