Tipy na zodpovědné vánoční dárečky, podle vás.

 

Vánoce po roce zase přicházejí a abychom vám pomohli s výběrem, shromáždovali jsme náměty na odpovědné, méně odpadové a neokoukané dárky celý rok. S výběrem těch nej, jsme si nechali poradit i právě od vás. Udělali jsme mezi našimi věrnými zákazníky předvánoční průzkum, ve kterém jsme se ptali, co by vás nejvíce potěšilo pod vánočním stromečkem.

A tady je váš výběr TOP 6 dárků:

Jste pro design

Industriální designovky jsou v módě a skvěle zapadnou do kuchyně. Navíc, když jsou zodpovědně vyrobeny, potěší nejen oči, ale i duši. Nádoby určené na  kávu, čaj a cukr nám i vám padly do oka. Dopřejte trochu designu pod stromeček i vašim milovaným.

menejodpadu shop industral sada (1)_smallmenejodpadu shop industral sada (3)_smallmenejodpadu shop industral sada (7)_small

Plastová brčka jsou out. Ubližují přírodě a trpí kvůli nim mnoho živočichů. Ani my je rádi nemáme!  Pokud si však vaši blízcí s oblibou „pososávají“, dopřejte jim stylovou alternativu, třeba Bambusové vydrží roky a brčka z tapioky zase můžete sníst!

A nedělejte si starosti s tím, že se brzy zanesou nečistotami. Čistí se velmi lehko, díky kartáčku určenému přímo na brčka.

menejodpadu shop slamky (2)_smallmenejodpadu shop slamky (4)_smallmenejodpadu shop slamky (5)_small

Kompostovat, ale moderně

Vrátíme se ještě na chvilku do kuchyně. Líbí se vám totiž i designový sběrný koš na kuchyňský bioodpad. Není se čemu divit. I nám se líbí! Hodí se do moderní i tradiční kuchyně, proto se nemusíte obávat, že by byl nevhodným dárkem. Jistě s ním uděláte radost třeba mamince nebo babičce.

A věřte, že radost budou mít i samotné slupky z ovoce a zeleniny.

menejodpadu shop kos na bioodpad (1)_smallmenejodpadu shop kos na bioodpad (2)_small

Přírodní relax

Pokud je vaším zvykem darovat pod stromeček kosmetiku, přibalte tento rok do balíčku i Lufu. Je to totiž malý přírodní zázrak. Nejen, že blahodárně působí na tělo, ale můžete ji využít i v kuchyni, místo houbičky nebo drátěnky. To nejedna hospodyňka uvítá.

 menejodpadu shop lufa (1)_smallmenejodpadu shop lufa (2)_smallmenejodpadu shop lufa (3)_small 

 To je váš top výběr vánočních dárků. Věříme, že jste se nechali inspirovat a letošní vánoční nákupy zvládnete o něco snáze než ty předešlé. Pokud jste nevybrali, mrkněte do kategorie Tipy na dárky, kde určitě něco pěkného vyberete.