Jak správně sestavit kompostér?

Víte jak správně sestavit kompostér?

Nabídka našich kompostérů je široká. Všechny kompostéry lze sestavit rychle a snadno. My vám s tím pomůžeme, pomocí videí, kde je vše znázorněno krok za krokem. Nahlédnete nejen na to, jak ho sestavit, ale i na jakém principu vlastně funguje. Tak pojďme na to.

1. Premium kompostéry JRK
2. Profi kompostéry JRK
3. Hobby kompostéry JRK
4. Kompostovací sila JRK
5. Hobby kompostéry Prosperplast

PREMIUM KOMPOSTÉRY JRK

Jednotlivé panely položíme na zem a spojíme plastovými tyčemi. Před upevněním poslední stěny kompostér postavíme a složíme do okrouhlého tvaru a přidáme poslední stěnu. 

Víko je rozděleno na dvě části. Díky svému systému pantů je velmi jednoduché na manipulaci. Ke zbytku kompostéru je připojen přes plastové tyče, které drží stěny kompostéru. Jednoduše přiložíme víko na kompostér a následně tyče na jedné straně víka vytáhneme a provlékneme zpět od víka až na zem. Víko je tak jednou polovinou připevněné a druhou se lze do kompostéru snadno dostat. 

Pokud je potřeba víko upevnit úplně (např. kvůli nepříznivému počasí nebo v případě dlouhodobého uzavření kompostéru), jednoduše připevníme i druhou polovinu víka stejným způsobem, jako tu první. 

Kompostér lze otevřít z každé strany jednoduše vytáhnutím tyče. Tyče jsou pevné a flexibilní. Nemusíte se bát, že by se jejich častou manipulací poškodili. Životnost kompostéru se udává 20 let. Více informací o premium kompostérech a naši aktuální nabídku najdete tady.

 

PROFI KOMPOSTÉRY JRK

Kompostér skládáme na patra. Každé patro tvoří 4 stěny, které spojíme pomocí spojovacích součástek. každé patro složíme zvlášť, přiložíme na spodní patro a připojíma opět spojovacími součástkami. Podstatné je upevnit všechny otvory, aby systém získal stabilitu.Nejprve zasuneme zelenou součástku a do ní vložíme černou. 

Víko tvoří 2 dvířka a otočný ventil (slouží pro regulaci teploty vzduchu). Spojují se stejným způsobem, jako zbytek kompostéru. Na dvířka připevníme spojovací panty a následně připojíme dvířka ke kompostéru. Přidáním hodního a spodního uzávěru je pak víko možné uzamkout, aby se při silném větru neotevřelo.

 

HOBBY KOMPOSTÉRY JRK

Skládá se rychle a jendnoduše. Konstrukce funguje bez samostatných spojovacích součástek, jako jsou u jiných komostérů. Základ tvoří 4 boční stěny. Větší kompostéry (od 600 litrů a více) jsou vybaveny ještě spodními stěnami. Spodní stěny spolu se základními jednoduše nacvakneme do sebe. 

Víko je připojeno kovovými panty. 

Na spodní část kompostéru přidáváme ještě dvířka pro snadný přístup. Jsou umístěny na protilehlých stranách.

Hobby kompostéry JRK v nabídce momentálně nemáme. Z kategorie Hobby si však můžete vybrat kompostéry od značky Prosperplast.

 

KOMPOSTOVACÍ SILA JRK

Kompostovací silo se složí velmi jednoduše a to přidáváním jednotlivých panelů postupně na sebe. 

Informace o kompostovacích silech a naši aktuální nabídku najdete tady.

HOBBY KOMPOSTÉRY PROSPERPLAST

Modulové kompostéry Prosperplast jsou velmi jednoduché ke složení. Modul kompostéru tvoří 4 stěny a víko složené ze dvou částí. Ke kompostéru jsou dodávány jednoduché spojovací prvky, kterými stěny snadno z vnější strany kompostéru spojíte. Snadno tak můžete také spojovat moduly k sobě. V takovém případě tvoří vnitřní stěny pouze jednoduché rámy, díky kterým jsou všechny moduly vnitřně propojeny.