Ekologicky po celý den: 6 tipů na udržitelnou změnu

Stačí tak málo, žít udržitelně. Pár malých zvyků a hromada odpadu je minulost. Všechno se to vleze do malého batůžku nebo tašky a vy budete mít na konci dne skvělý pocit, kolik jste toho zase udělali pro naši planetu. V tomto článku se podíváme na ty nejčastější "prohřešky". Zároveň je považujeme za nejjednodušší změnu, jakou každý z nás může vykonat. Stačí jen začít. Tak pojďte s námi do toho hned od zítra.

Ranní káva musí být

Káfíčkáři, je nás dost. Znáte snad jinou , tak krásnou slast, jako je vůně ranní kávičky? Nestíháte jí, ale doma? Nevadí, i ve vaší oblíbené kavárně určitě nebudou mít problém „načepovať“ vám kávu do vašeho oblíbeného hrnečku na kávu. Praktický skládací hrneček Stojo, je na to jak stvořený. Hřát vás bude nejen kávička, ale i pocit, že je vyrobený z recyklovaných materiálů. Jen si představte tu horu TOGO kelímků, které normálně spotřebujete za měsíc...brrrrrr.

10939-3

Z čeho pijeme po celý den?

Opakování je matka moudrosti, ale nebudeme to moc rozmazávat. Jen vám opět připomeneme, že vlastní láhev na vodu je ta správná cesta. Vyberte si tu svou ideální.

2-2

Mám suché rty

Podzim už nám zaklepal na dveře a tak si dovolujeme Vám připomenout našeho každodenního hrdinu v těchto chladnějších dnech. Pokud ještě nepoužíváte přírodní kosmetiku, zkuste nejprve něco malého, třeba jako je balzám na rty. Přírodní a v ekologických obalech. To jsou naše balzámy.

 

Jdu po práci na nákup

My v Zemito už ani nevíme, jak tyto igelitky vypadají. Plátěnka v každé kabelce je pro nás samozřejmost. Je skladná - zabalíte ji do roličky a v kabelce se doslova ztratí. Je prostorná - takže zvládne i velký nákup. A velmi pevná - zvládne odnést víc než zvládnete vy :)).

loqi

Dezinfekce naše každodenní

Žijeme v době, kdy je bohužel dezinfekce našim denním rituálem. Naštěstí i tady se dá zvolit ekologická cesta. Denní hygienický sprej EcoHeart pro celodenní bezpečí je to pravé ořechové. Tento praktický ekologický přípravek vám pomůže dezinfikovat povrchy, s kterými denně přicházíte do kontaktu. Šikovně také poslouží na dezinfekci rukou a jiných částí těla. Neponechte nic náhodě a spolehněte se na přírodu - tento praktický hygienický sprej si najde místo v každé tašce i domácnosti.

Dobrou noc vám přejeme

Byl to náročný den. Ale zvládli jsme to společně. Tolik nástrah na náš udržitelný život.  Ale my jsme se nedali. Můžeme jít spát s klidným svědomím a vědomím, že  jsme opět přispěli vlastním úsilím ke změně, kterou chceme vidět ve světě. Tak vyčistit zuby bambusovým kartáčkem a přírodním zubním práškem a spát! 

bambusove%20zubne%20kefky

 


MOHLO BY SE VÁM HODIT: