Ekologické vychytávky pro děti

Znáte ten pocit, kdy se nemůžete rozhodnout nebo nemáte čas či chuť všechno dopodrobna studovat a ověřovat? Obzvlášť se to týká věcí, které jsou ekologické a chcete si být jisti, že cena je odpovědná kvalitě a zodpovědnému přístupu k lidem i přírodě. Abychom vám to aspoň trošku ulehčili, přinášíme vám tipy na ekologické vychytávky pro děti, které jsou ověřené a oblíbené jak u dětí, tak u rodičů.

vychytávky4

OCHRANA PŘED SLUNCEM

S přicházející intenzitou slunečního záření přichází i větší zodpovědnost chránit děti před UV zářením. Kromě přírodního opalovacího krému je důležitým chráničem i oblečení, které blokuje jak UVA, tak i UVB záření. Asi nejtěžší je dítě uchránit před sluníčkem u vody, proto jsou ideálním pomocníkem plavky s UV ochranou. Plavkový top, šortky pro chlapce či kalhotky pro holčičku jsou vyrobeny z lehkého a rychleschnoucího materiálu s Oeko - Tex® certifikátem a zajišťují vysoký stupeň ochrany díky UPF 50+ což znamená, že blokují 97% UVB a 95% UVA paprsků. Velmi praktickým pomocníkem je i plážová mikina s UV ochranou z měkoučkého froté, která vysuší, zahřeje, ochrání před větrem i sluníčkem a využít ji můžete nejen na pláži ale i doma v koupelně či na zahradě.

vychytávky1

Kromě ochrany dětské pokožky, která je pětkrát jemnější a citlivější než pokožka dospělých, je důležité chránit před sluníčkem i hlavu a oči. Klobouček z lehké a rychleschnoucí 100% bavlny s Oeko - Tex® certifikátem a vysokým stupněm ochrany UPF 50+ zaručuje, že škodlivé látky neohrozí vaše dítě ani životní prostředí. Kromě toho klobouček designovaný v Paříži je oboustranný a má jeden okraj širší, díky čemuž můžete nastavit otočením zastínění na obličej nebo krk dítěte. Zrak citlivých dětských očí perfektně ochrání sluneční brýle od francouzských odborníků KiETLA, které jsou vyrobeny speciálně pro malé děti. Mohou se pochlubit tou největší UV ochranou společně s filtrem proti modrému světlu v polykarbonátových sklech. Určitě oceníte jejich nerozbitnost a pružnost díky lehkému a flexibilnímu rámu, který netlačí děti za oušky ani na nose. Skvěle drží i na té nejmenší hlavičce, mají totiž přizpůsobitelný popruh. Kromě toho jsou plně recyklovatelné a nerozbitné.

vychytávky5

DROBEČKOVÁ SEZÓNA

Vysypané jídlo a drobky v autě či v kočárku jsou standardní součástí života s dětmi. Skvělým pomocníkem pro menší nepořádek je nádobka Mamacup, určená pro malé dětské ručky. Dítě se k obsahu v nádobce dostane přes antibakteriální textilní membránu, která se otvírá snadněji než běžné silikonové lamely. Díky šikovnému přístupu z ní obsah nevypadne a obsah vydrží déle čerstvý.

 

DĚTI A UMĚNÍ

Na to začít s podporou kreativity není nikdy příliš brzy. Obyčejný malířský štětec neumí děti dobře uchopit a ostré hrany mohou být nebezpečné. Proto je malířský štětec s ergonomickou rukojetí od značky Redecker ideální volbou při podpoře uměleckého potenciálu vašeho dítěte od útlého věku.

 

POTIT SE JE ZDRAVÉ

Mnoho dětí může mít z různých důvodů problémy s nepříjemně zapáchajícím potem již před pubertou. Pocení je důležitou součástí procesu, kdy se tělo zbavuje nebezpečných škodlivin, proto bychom mu v tom neměli bránit. Přírodní krystalový deodorant na rozdíl od chemických deodorantů nezablokuje potní žlázy, ale zabraňuje růstu nepříjemně zapáchajících bakterií. Neobsahuje alkohol, parabeny, parfémy, syntetické látky a hlavně neobsahuje aluminium chlorohydrát.

pura 2

JÍDLO A VODA VŽDY PŘI RUCE

Skvělými ekologickými pomocníky při hladu či žízni jsou zaručeně opakovatelně použitelné láhve či termosky a omyvatelné obaly na svačinu. My doporučujeme Pura láhve, které "rostou" s vašimi dětmi, protože se umí díky jejich vyměnitelným uzávěrům měnit podle potřeb. Jejich patentovaný systém umožňuje použít jakoukoliv Pura láhev s jakýmkoli Pura uzávěrem. Jednoduše se tak z kojenecké láhve může postupně stát láhev pro větší děti, kterou můžete využít i jako pohárek na příkrmy, připevnit na ni sportovní uzávěr či dát do ní brčko. Jednu láhev tak můžete používat roky a zároveň šetříte peníze i životní prostředí. V případě, že potřebujete, aby láhev udržela teplo či chlad, doporučujeme termo láhev, která má kvalitní vakuovou termoizolaci a udrží tak tekutinu teplou až cca 6 hodin a studenou až cca 24 hodin (v případě, že použijete led).

vychytávky6

Jednorázové obaly a sáčky na svačinu či ovoce velmi jednoduše nahradíte omyvatelnou eko kapsičkou na suchý zip, kterou můžete používat stále dokola. A pro ty nejmenší ratolesti, které mají rády kašičky, je ideálním pomocníkem opakovaně použitelná plnitelná silikonová kapsička. Kapsičky můžete také naplnit a odložit do mrazničky.