Žlučové mýdlo od Tierra Verde

V době obrovského výběru pracích a hygienických prostředků se kromě ekologických možností většinou setkáváme s chemií, která často není nutná. Na trhu jsou nabízeny různé typy mýdel a detergentů, od těch levnějších až po ty dražší. Většina z nich má ale společné, že se nejedná o přírodní produkty. Dnešní doba je charakteristická tím, že poctivé výrobky ustupují těm, které nám šetří čas. Není se ani čemu divit, všichni stále kamsi spěcháme. Jisté ale je, že malými kroky, které nás budou stát o pár minut více, ve velké míře pomůžeme přírodě a také sami sobě.

Jedním z těchto přírodních life hacků je i použití žlučového mýdla na praní. Na první pohled je to klasické mýdlo, které jsme za minulých dob běžně používaly pro praní prádla. Toto se ale liší tím, že namísto chemie obsahuje živočišný, přírodní materiál a je tím pádem nezávadné. Aktivní složkou žlučového mýdla je právě hovězí žluč, která obsahuje různé druhy enzymů se schopností rozkládat tuky a bílkoviny. Existuje i komerčnější a veganská alternativa v podobě syntetických enzymů získaných většinou z GMO rostlin, což je pro mnohé nepřijatelné. Výroba tohoto mýdla je také formou co největšího využití zvířete. Hovězí žluč by jinak skončila jako nevyužitý odpad. Kromě toho jsou žlučové enzymy v boji proti nečistotám na textilu zatím nepřekonané.

DSC_3270

Tierra Verde nabízí různé velikosti svého žlučového mýdla, jejichž výhodou je i jejich ekologické balení. Při koupi jednoho mýdla je balení tvořeno papírovou krabičkou, při větších baleních je to papírový sáček. Poměr ceny a výkonu je také opravdu příznivý. Tento typ praní si sice vyžádá nějaký ten čas navíc, ale za cenu dobrého pocitu ze šetření přírody. Žlučové mýdlo výborně odmašťuje a odstraňuje různé těžko vypratelné skvrny. Ať už je to pot, hlína, ovocné šťávy, nebo i krev, na toto mýdlo se můžete spolehnout. Jak se tedy toto mýdlo používá? Textil na místě skvrny namočíme, naneseme mýdlo a v rukou propereme. Intenzita praní a drhnutí samozřejmě závisí na odolnosti materiálu. Mýdlo necháme cca 15 minut působit, následně prádlo opláchneme a vypereme celý oděv. Pro čištění velmi znečištěného nebo mastného prádla nabízí Tierra Verde mýdlové vločky ze žlučového mýdla. Pokud se chcete vyhnout živočišným produktům, náhradou žlučového mýdla je olivové mýdlo s citronovým extraktem.

zlucove-mydlo-140-g_02500_0002_bile_open_w

Žlučové mýdlo se pyšní tím, že častokrát vypere skvrny efektivněji než komerční prostředky, a to hlavně bez chemie. Tierra Verde se snaží, aby jejich výrobky představovaly co nejmenší zátěž pro zdraví lidí a přírody. Jejich žlučové mýdlo neobsahuje palmový olej, ropné deriváty, syntetickou parfemaci ani umělá barviva. Mýdlo je složeno z čistě přírodních materiálů a to z účinných žlučových enzymů, sodných solí mastných kyselin, glycerinu a přírodních vonných vonných látek.

I malé kroky směrem k zelenějšímu životu udělají rozdíl. A pokud jste tedy ochotni vyměnit pár minut času navíc za cenu kvalitnějšího a ekologičtější praní, vaše okolí se vám určitě poděkuje. Žlučové mýdlo je dalším důkazem, že využité může být opravdu všechno. Neváhejte a přesvědčte se o jeho osvědčených přírodních účincích i vy!