Nový (ekologický) začátek

Milí naši, vítejte v novém roce 2021!

Určitě vkládáme do tohoto roku naději, že přinese změny, na které všichni tak dlouho čekáme - možnost setkávat se s naší rodinou či přáteli, svobodně cestovat ... zkrátka vrátit se zpět do běžného života tak jak jsme ho znali dosud. Právě ve chvílích, kdy trávíme více času v našich domácnostech vidíme, jak narůstá množství odpadu, který denně produkujeme. Nový rok je prostorem pro změnu a proto jsme se v Zemito rozhodli inspirovat Vás na začátku vaší cesty za ekologičtějším životem prostřednictvím pěti jednoduchých tipů, jejichž výsledkem je nejen ochrana zdraví či redukce odpadu, ale především dobrý pocit, že i malými kroky se dá udělat hodně . Pojďme na to!

lufa

Lufa

Věděli jste, že klasickou houbičku na nádobí lze nahradit lufou? Pokud jste ještě nikdy o lufě neslyšeli, rádi to napravíme.
Egyptská lufa je zelenina podobná naší cuketě, která po jejím vysušení plní dokonalou náhradu pěnové houbičky a díky její struktuře, která nezachycuje zbytky potravin a nevlhne, zabraňuje rozmnožování bakterií. Vaše domácnost tak bude zdravější a ekologičtější. Když lufa doslouží, můžete ji klidně hodit do bioodpadu. Pro ještě lepší pocit z mytí nádobí také doporučujeme vyměnit běžný prostředek na nádobí za ekologičtější, čímž ještě více zefektivníme náš vliv na planetu. Pro Zemiteam se díky používání lufy stala i taková rutinní činnost jako mytí nádobí zážitkem. Stane se i u Vás?

holiaci strojček

Holicí strojek

Dámy a pánové, známe to. Neustále upravování chloupků na naší pleti a těle od nás vyžaduje pravidelné nakupování holicích pomůcek, které se rychle opotřebují a vyžadují další koupi nových. Naštěstí i v této problematice existuje jednoduché a trvanlivé řešení. Dřevěné nebo ocelové holicí strojky jsou doslova investicí na celý život. Jejich údržba spočívá pouze v pravidelném vyměňování žiletek, které jsou kovové a tak plně recyklovatelné, čímž nevytváříme žádný odpad. Dejme společně sbohem jednorázovým plastovým žiletkám a vydejme se cestou udržitelnosti i v této oblasti.

ako zacat zit udrzatelne_blogcover_2

Láhev

Voda naše každodenní. Potřebujeme ji neustále - doma, v práci či venku v přírodě. A právě mimo domov si často zvykáme uchylovat se k pití vody z plastových lahví. Jsou přece lehké, praktické a dostupné. Víte však, že plast, ve kterém je voda zabalená, obsahuje pro tělo nebezpečné látky jako Bisphenol A nebo antimon, které se do vody uvolňují při vyšších teplotách, nemluvě o horách plastového odpadu, které jsou postrachem nejen našich skládek, ale i světových moří a oceánů? My však známe řešení, které může do značné míry snížit produkci plastového odpadu ve Vaší domácnosti - ekologická láhev. Existují mnohé varianty - kovová či plastová bez obsahu zdraví škodlivých látek, které Vám zaručí bezpečný příjem tekutin a příjemný pocit, že svým rozhodnutím zajistit si vlastní udržitelnou láhev vytváříte lepší svět pro všechny.

odličovacie tampony

Odličovací tampóny

Domácnost je místem, kde se dá odpad jednoduše redukovat i bez nutnosti snižování osobního komfortu. Dalším skvělým příkladem toho jsou i vícenásobně použitelné bavlněné odličovací tampónky, které poskytují dokonalou náhradu těm jednorázovým, kterých denně použijeme hned několik. Kromě odstranění všech nečistot od make-upu odstraňují i ​​zbytečnou zátěž na životní prostředí. Po použití se snadno vyperou v pračce spolu se světlým oblečením, díky čemuž je můžeme používat znovu a znovu. Věříme, že jejich hebkost a praktičnost si oblíbíte stejně rychle jako my a Vaše čistá tvář bude ještě více usměvavá.

Ekologicka drogeria

Eko praní

S určitostí můžeme říci, že každá netopýrů domácí miluje vůni svého čerstvě vypraného oblečení. Obchodní řetězce nám nabízejí prací prostředky či aviváže s vůněmi od výmyslu světa, díky kterým bude naše prádlo zkrátka neodolatelné. Myslíte si, že stejnou radost má i naše zdraví a příroda? Faktem je, že běžné / konvenční prací prostředky obsahují syntetické látky jako tenzidy, fosfáty nebo bělidla, které se při kontaktu s pokožkou mohou snadno dostat do organismu. Fosfáty zda fosfor jsou zase látky, které se prostřednictvím odpadních vod dostávají do vodních toků, kde narušují a ohrožují přirozené prostředí pro vodní rostliny a živočichy. Tolik mnoho negativních dopadů pouze během jednoho praní? Buďte bez obav. Zemitě Vám nabízí pestrý výběr z našich ekologických pracích prostředků či aviváží, s nimiž díky jejich přírodnímu složení a 100% rozložitelnosti při praní svého oblečení nemusíte mít žádné výčitky. Vaše oblečení tak může vyzařovat čistotu i vůči vašemu zdraví či životnímu prostředí, což v konečném důsledku dodává ještě větší potěšení z nošení Vašich oblíbených kousků.

Věříme, že naše jednoduché tipy vám pomohou nasměrovat vás na správný začátek vaší nové cesty za udržitelnějším životem, který vám na konci dne přinese více prostoru v odpadkovém koši a ušetří i vaši peněženku. Spotrebujme staré, zdraví a přírodě škodlivé výrobky a pojďme se spolu vydat za lepším a odpovědněji zítřkům. V zemitý vám iv tomto roce budeme rádi nápomocni.