Jak na ekopraní jednoduše?

Přinášíme několik tipů, jak jednoduše postupovat při ekopraní. A není to až tak složité. Při správné kombinaci se budete radovat z parádně vypraného prádla a zároveň si užijete záplavu dobrého pocitu z toho, jak jste prospěli svému zdraví a naší krásné planetě.

Běžně ušpiněné prádlo vyperete i bez řady dráždivých látek, které konvenční prací prostředky standardně obsahují. Produkty YELLOW & BLUE pro ekologické praní si poradí i s více znečištěným textilem.

Přesvědčte se sami... ;-)

 

1. Třídíme


Většina prádla je po běžném nošení znečištěna pouze potem a prachem a k vyprání postačí jen jednoduché a šetrné přípravky. Prádlo proto vytřídíme nejen podle materiálů a barev, ale také podle stupně znečistění. Více zašpiněným kouskům budeme věnovat více péče.

 

2. Namáčíme


Celkově více znečistěné prádlo před praním namočíme do vody s přidáním odstraňovače skvrn PUER. Výrazně tím usnadníme samotný proces praní, protože nečistoty v prádle předem rozpustíme. K samotnému praní pak můžeme zvolit mnohem šetrnější přípravky.

 

3. Na skvrny cíleně, ne plošně 


Jednotlivé skvrny na jinak běžně znečistěném textilu ošetříme ŽLUČOVÝM MÝDLEM.

 

4. Pereme


Běžně znečistěné prádlo nebo prádlo po namáčení či ošetření ŽLUČOVÝM MÝDLEM nyní stačí vyprat v šetrném pracím prostředku, doporučujeme prací gel od Tierra Verde, který u nás najdete s vůní pomeranče, vavřínu a levandule. Takto praný textil nejenže nebude dráždit pokožku a odpadní voda nebude zbytečně zatěžovat planetu, ale oblečení vám také mnohem déle vydrží. Pokud to materiál umožňuje, pereme alespoň na 40 °C, účinné praní ve studené vodě vyžaduje mnohem více chemických látek. Pokud máte tvrdou vodu, přidejte k pracímu prostředku ZMĚKČOVAČ VODY.

 

5. Aby bílá byla skutečně bílá 


K pracímu gelu přidejme bělicí prášek PUER na bázi kyslíku. Prádlo pak bude skutečně bílé, ne pouze opticky zjasněné.

 

6. Veledůležité máchání


Do závěrečné máchací lázně použijeme MÁCHADLO PRÁDLA, které z textilu vypláchne zbytky pracího prostředku a neutralizuje pH prádla. Doporučujeme ho zejména pro lidi trpící alergiemi a atopickým exémem, děti a osoby s citlivou pokožkou. K prádlu z přírodních materiálů není nutné přidávat aviváž – jejím hlavním úkolem je odstranit statickou elektřinu z umělých vláken.

 

7. Pereme a kdo pere pračku


Pračku pravidelně čistíme od vodního kamene, nečistot a mastných usazenin směsí ODSTRAŇOVAČE VODNÍHO KAMENE a odstraňovače skvrn - PUER. Čistá pračka zajistí lepší výsledky při praní a údržba pomůže prodloužit životnost přístroje.

 

Navoněné neznamená čisté 


Řada parfémů provoní textil na delší dobu, ale takové parfémy jsou syntetického původu a obsahují alergeny. Do našich výrobků záměrně používáme pouze přírodní silice, které jsou těkavé a v prádle se dlouho neudrží. Přírodní silice nepřebijí skutečnou vůni čistě vypraného prádla a neotupují čich, který je pak schopný vnímat i mnohem jemnější vůně.

Věříme, že svět, ve kterém žijeme, si tvoříme sami svými každodenními skutky a rozhodnutími. Každé dnešní rozhodnutí, každý čin je volbou toho, jak chceme, aby náš svět vypadal zítra. Svoboda volby je zároveň i projevem zodpovědnosti k sobě samým i ke světu kolem nás.


Tierra Verde je československý výrobce ekodrogerie se sídlem v Brně. Jejím posláním je znovu objevovat, vyvíjet, vyrábět a nabízet produkty denní potřeby s co nejmenším negativním dopadem na zdraví a životní prostředí a zároveň s co nejlepším vlivem na člověka, společnost a Planetu.

zdroj: Tierra Verde