Elektrický / kuchyňský kompostér, aneb konec zápachu v odpadkovém koši!!

Zbytky jídla z kuchyně se mohou pouhým stiskem jednoho tlačítka stát živinami pro půdy

Jak již samotný název napovídá, tento proces kompostování nemusí být přesně to, co jste dosud od článků o kompostování očekávali. Kompostování je totiž tradičně dlouhý a náročný proces. Ačkoliv je velmi obohacující a užitečné pro naše životní prostředí, je třeba si přiznat, že to může od mnoha z nás vyžadovat větší množství energie.

Food Cycler je kompaktní elektrický kompostér, který změní zbytky z vaší kuchyně na výživný materiál pro přímé zapracování do půdy do 3 hodin. Žádné další vyhazování zbytků jídla do komunálního odpadu. Food Cycler je velmi jednoduše přemění na cenné živiny.

4 jednoduché kroky jak na to:

  1. Na menší kousky pokrájené zbytky jídla - vařené a syrové - můžete přímo vkládat do odnímatelného kbelíku. Food Cycler dokonce umí zpracovat některé kosti, pecky, mušle, maso a citrusové slupky.
  2. Umístěte vědro do výkonné části přístroje, uzavřete víko a začíná proces zpracování. Míchadla uvnitř tiše rozebírají potravinový odpad na malé částice, zatímco proces vyhřívání je rozkládá a vytváří zcela nový produkt. Unikátní uhlíkový filtr dokonale eliminuje jakýkoliv zápach, což umožňuje bezproblémové použití kompostéru kdekoli v interiéru. Přístroj se po dokončení procesu automaticky vypne.
  3. Jakmile je zpracování dokončeno, můžete smíchat obsah kbelíku zredukovaný o 90% (pokud vložíte 1 kg zbytků potravin, vytvoříte 100 g materiálu) přímo s vaší půdou v zahrádce nebo v květináči. Celý proces trvá 3 hodiny a nevyžaduje žádnou vodu, chemikálie, ani odvzdušňování
  4. Přímo v pohodlí domova si vytvoříte kvalitní hnojivo bohaté na živiny, které napomáhá k optimálnímu růstu vegetace a namísto nakrmení skládek odpadem, nakrmíte živinami naši zem.

Je pravda, že tento proces je trochu jiný než dosavadní standard. Ale jak jsme zmiňovali na začátku, věda konečně vytvořila rovnováhu pro ty z nás, kteří zápasí s tím, co je správné a co je pohodlné.