Domácí máslo - jak na to

Čerstvý voňavý kváskový chlebíček a na něm natřené domácí máslo. To zní jako pohádka. Je pravda, že chléb z domácího kvásku si doma vyrábí stále více a více lidí. Obecně se doma vyrobené potraviny těší mimořádné oblibě. Máslo se vyrábí velmi jednoduše a chuť oproti tomu z obchodu, je nesrovnatelná.
 
Seznam ingrediencí je stručný- 250 ml smetany na šlehání :) Tu nalijete do sklenice s víčkem (postačí klasický zavařeninová půllitrová sklenice). Pak je potřeba sklenicí třepat tak silně, až se smetana rozdělí na dvě části - máslo a podmáslí.
 
Podmáslí vylijte do samostatné nádoby a máslo zalijete vodou. Potom ho necháte okapat v šátku na máslo, abyste se zbavili všeho podmáslí.
 
A je hotovo! Vlastní máslo si můžete ochutit bylinkami nebo nechat jen tak - čistá chuť másla je znamenitá.
 
cress-1258149_1280

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení