Domácí máslo - jak na to

Čerstvý voňavý kváskový chlebíček a na něm natřené domácí máslo. To zní jako pohádka. Je pravda, že chléb z domácího kvásku si doma vyrábí stále více a více lidí. Obecně se doma vyrobené potraviny těší mimořádné oblibě. Máslo se vyrábí velmi jednoduše a chuť oproti tomu z obchodu, je nesrovnatelná.
 
Seznam ingrediencí je stručný- 250 ml smetany na šlehání :) Tu nalijete do sklenice s víčkem (postačí klasický zavařeninová půllitrová sklenice). Pak je potřeba sklenicí třepat tak silně, až se smetana rozdělí na dvě části - máslo a podmáslí.
 
Podmáslí vylijte do samostatné nádoby a máslo zalijete vodou. Potom ho necháte okapat v šátku na máslo, abyste se zbavili všeho podmáslí.
 
A je hotovo! Vlastní máslo si můžete ochutit bylinkami nebo nechat jen tak - čistá chuť másla je znamenitá.
 
cress-1258149_1280