Co je WayCap a jak ho používat?

Obávaný nepřítel kapslového odpadu, the final boss, nebo prostě WayCap. Pojmenujte ho jakkoliv, ale nic nemění na faktu to, že tento malý nerezový vynález je opravdu posledním hřebíčkem pomyslné do rakve zbytečných jednorázových kapslí. Možná si říkáte, že jsme příliš expresivní, ale určitě ne více než logika, která stojí za každou jednou dávkou kávy ukrytou v jednorázové kapsli, pokaždé končící v koši. Pokud i vy používáte kapslový kávovar, dnešní blog je právě pro vás. Tento druh kávovaru nepatří mezi ty nejstarší, no i tak už stihl udělat na Zemi pořádný nepořádek.

7-2

Není proto náhodou, že trojice kamarádů z Itálie přišla s nápadem, jak tomuto nerozvážnému chování zabránit. Vymysleli nový způsob dávkování káva, který je kompatibilní s nejrozšířenějšími modely kapslových kávovarů - Nespresso a Dolce Gusto. Pro rozběh firmy však potřebovali podporu lidí, které také trápí osud naší planety a kteří vědí, že rovnováhu můžeme znova nastolit jen postupnými kroky a nápravou každodenních maličkostí. Svůj projekt uveřejnili na crowfundingovém portálu Kickstarter a s pomocí stejně smýšlejících kávových nadšenců se jim podařilo vysbírat dostatečný obnos peněz potřebný na jejich ekologický start-up.

2-3

Společnost nic nepřehání a nabízí pouze dva modely WayCapů - jeden kompatibilní s kávovary Dolce Gusto a druhý s kávovary Nespresso. Na jejich stránce si můžete zakoupit i náhradní díly pro WayCapy, a také jejich vlastní kávové směsi, ideálně namíchané pro přípravu v kapslích WayCap. Oba typy kapslí jsou vyráběny v Itálii a odtud jsou zákazníkům posílány do celého světa. Už vám nic nebrání rozšířit své zelené zásady i do pití kávy. Tři kamarádi, stojící za tímto převratným nápadem, jsou dlouholetí hráči jazzu. Tvrdí ale, že při výrobě a postupech ve společnosti nikdy neimprovizují, a každý nápad je důkladně promyšlený. Na improvizaci zde mají svou hudbu, ke které pro ně neodmyslitelně patří výborná káva.

Materiály použité při výrobě zaručují vysokou odolnost a kvalitu výrobků. Kapsle jsou vyrobeny z nerezové oceli, odolné proti teplu a vlhku. Tobolka obsahuje i těsnící silikonové části. Všechny materiály použité na výrobu jsou certifikovány FDA, a proto jsou pro zdraví člověka absolutně nezávadné. Balení WayCap obsahuje také několik filtrů, které vám zaručí požadovanou filtraci kávy. Zapomeňte tedy na klasický kapslový odpad. Kapsli stačí vyčistit vodou a můžete ji použít znovu a znovu. Jediný odpad, který vám vznikne, je ten kávový. I ten však můžete kreativně využít například na kávový peeling.

3-3

Pro většinu z vás bude tento průkopnický výrobek novinkou, proto jsme připravili detailní uživatelskou příručku pro použití s kávovarem Dolce Gusto. Je také důležité podotknout, že WayCap pro Dolce Gusto je tobolka kompatibilní se všemi modely kávovarů Dolce Gusto.

Uživatelská příručka

Upozornění:


Kapsle WayCap byly testovány pro použití s mletou kávou. WayCap SRL nenese žádnou odpovědnost za poškození produktu při nesprávném zacházení. WayCap SRL nenese také žádnou odpovědnost za poškození produktu v následku použití kapsle s tekutinami, pevnými hmotami, nebo mletými skupenství nekávové povahy. Udržujte mimo dosah dětí. Tobolka se během používání kávovaru zahřívá, čímž vzniká riziko popálenin. Před vyčištěním kapsle počkejte alespoň deset minut, dokud kapsle vychladne. S tobolkou zacházejte opatrně.

Používání:

  1. Odstraňte silikonové víčko.
  2. Ujistěte se, že kapsle a víčko jsou zcela suché.
  3. Ujistěte se, že velký filtr je pod silikonovým víčkem správně umístěn.
  4. Umístěte kapsli na plastový držák - obrázek č. 1
  5. Zvolte si malý filtr, z výběru filtrů, které máte k dispozici (obrázek č. 2) a uložte jej na spodek kapsle. Každý filtr je určen pro dosažení jednotlivé úrovně mletí kávy. Čím více dírek daný filtr má, tím jemněji bude vaše káva namletá a naopak.
  6. Čajovou lžičkou naplňte kapsli - obrázek č. 3. Kvantita kávy by měla být mezi 7,5 g a 8,5 g.
  7. Kávu v kapsli jemně upěchujte pomocí utláčedla, které je součástí balení. Ujistěte se, že kapsle je kávou naplněna do dvou třetin své kapacity - obrázek č. 4. Tento limit nepřekračujte - jinak se kapsle správně neuzavře.
    Při testování nové úrovně mletí / druhu kávy, kávu neutláčejte příliš natěsno. Podle toho, jak budete s výslednou kávou spokojeni, příště upravte utlačování kávy, resp. vyberte jiný vrchní filtr. Například, pokud se vám káva zdá příliš vodová, zvolte vrchní filtr s menším množstvím dírek. Nebo naopak, pokud je výsledkem káva s příliš malým objemem (málo vody), použijte vrchní filtr s větším množstvím dírek. Pro více informací, jak docílit ten nejlepší výsledek, navštivte stránku www.waycap.com.
  8. Položte silikonové víčko na kapsli a pořádně ji uzavřete. Důležité: Nenaplňujte kapsli nad zmíněný limit. Jinak hrozí, že se kapsle hermeticky neuzavře, což může mít za následek poškození kávovaru.
  9. Umístěte kapsli do držáku na kapsle v kávovaru. Ujistěte se, že je uložena správně - obrázek č. 5.
  10. Stiskněte tlačítko Start.
    Důležité: Nedotýkejte se kapsle během minimálně deseti minut od dokončení přípravy kávy - tobolka se během procesu zahřívá. S kapslí zacházejte opatrně, manipulujte ní prioritně pomocí jejích okrajů.

WAYCUP

Čištění:

Počkejte alespoň 10 minut od dokončení přípravy kávy. Ujistěte se, že kapsle není horká a manipulujte s ní opatrně.

  1. Odstraňte silikonové víčko.
  2. Opatrně očistěte kapsli a odstraňte kávovou sedlinu, například ručkou čajové lžičky.
  3. Umyjte kapsli pod proudem vody.