Magazín, Strana 9

Domácí máslo - jak na to

Čerstvý voňavý kváskový chlebíček a na něm natřené domácí máslo. To zní jako pohádka. Je pravda, že chléb z domácího kvásku si doma vyrábí stále více a více lidí. Obecně se doma vyrobené potraviny těš...

Lucie doporučuje: Ekovzdělávání v "době domácí"

Donedávna jsme byli pohlceni naší obvyklou denní rutinou, činnostmi, termíny a tempo rychlé doby nás nenechalo vydechnout. A najednou.. Za pár týdnů je všechno jinak. Vše se zpomalilo a utichlo. Zůstá...

Jak vyrobit pesto z medvědího česneku?

Je to tu zas - jaro, česneku čas. A ne jen tak ledajakého. Medvědí česnek patří mezi sezónní rostlinky, které můžeme díky shovívavosti přírody i konzumovat. Na sběr ale máme omezený čas - kvetoucí a o...

Proč jsou ekologické výrobky dražší?

Toto je většinou první otázka, která napadne kdejakého skeptika zelených produktů. A my se vůbec nedivíme. Proč obrátit celý svůj život naruby a začít žít ekologicky? Kdysi měli lidé za blázny i veget...

Proč ekologická drogerie nevoní?

Kdo by nemiloval jarní vůni čerstvě vypraného prádla nebo exotické aroma právě vytřené podlahy? Příjemné vůně máme rádi všichni. Dnes si už opravdu můžeme zvolit drogerii s ohledem na pocit, kter...

Kolik odličovacích tamponů běžně spotřebujete?

Tato malá bavlněná kolečka jsou součástí našich životů už pořádně dlouho. Je na čase to změnit? Pravdou je, že jich denně použijeme opravdu hodně. Rychlé tempo dnešního života nás nutí každý den vykon...

Proč jsou kaučukové dudlíky nejlepší?

Při výběru produktů, které přicházejí přímo do kontaktu s naším tělem jsme vždy obezřetní. A když jde o naše děti, platí to dvojnásobně. V prvních letech svět našich nejmenších tvoříme hlavně my a věc...

Jak přimět svého partnera k ekologičtějšímu způsobu života

Nepovažuji se za žádnou ekoteroristku, ale vím, jak moc je důležité začít sám u sebe a jít příkladem. A pokud máme možnost přesvědčit k udržitelnějšímu způsobu života, byť jen jednoho člověka, má...

Láska prochází žaludkem! Jak skladovat potraviny v ledničce?

Chlad a jídlo byli vždy velcí kámoši. Sice ne na talíři, ale spíš v ledničce, a v minulosti v komoře, venku nebo jednoduše na místech s nízkou teplotou pro udržení trvanlivosti potravin. Proč to tak j...

Zemiteam testuje: Hana jede od začátku!

Naše nákupčí Hanka začala s ekologičtějším způsobem života teprve nedávno a zlehka. Postupně vyměňuje jednorázové plasty a konvenční kosmetiku za tu přírodní.Také ví, že pomalu dál dojdeš, a proto se ...