Proč jsou kaučukové dudlíky nejlepší?

Při výběru produktů, které přicházejí přímo do kontaktu s naším tělem jsme vždy obezřetní. A když jde o naše děti, platí to dvojnásobně. V prvních letech svět našich nejmenších tvoříme hlavně my a věci, kterými se rozhodneme je obklopit. V tomto období záleží na každém jednom rozhodnutí - mladý člověk je přece jen tvarován svým okolím. A netýká se to pouze jeho psychického vývoje. Zdraví dítěte dokážeme do budoucnosti výrazně ovlivnit hned v prvních letech od jeho narození. Proto by všechny naše kroky měly směřovat k co nejkvalitnějším, nejzdravějším a přírodě nejbližším výrobkům, které bude vaše batole při objevování velkého světa potřebovat. 

BIBS_blogcover_1

Svět, do kterého naše nejmenší pouštíme, je plný umělých a nezdravých produktů, které se nám snaží zalíbit značkou a cenou. Toto však nejsou faktory, které by nás při výběru věcí potřebných pro naše dítě měly zajímat nejvíc. Samozřejmě, cena je často rozhodující - finanční život rodiny se s příchodem nového člena rodiny velmi často rázem změní. No je potřeba poznamenat, že jakmile jde o ekologické a udržitelné produkty, cena je často jen strašák. Dnes už jsou tyto zelené alternativy cenově porovnatelné s komerčními značkami a často jim konkurují i na straně dlouhodobého využívání. Když komerční řešení stojí o něco méně, ale jeho využitelnost trvá kratší dobu, víc se vyplatí investovat do zeleného řešení, které vydrží déle a má také mnohé výhody.

 

Proč jsou kaučukové dudlíky lepší než obyčejné?

Když už jsme se tedy připravili naši zero-waste půdu, pojďme k jádru tohoto blogu. Děti poznávají svět pomocí chuti - to platí hlavně v prvních letech života. Vaše domácnost je pro ně úplný Discovery Channel, který však nesledují očima, ale ústy. Kromě toho, miminka mají přirozený sací reflex, který musí neustále uspokojovat a také pro rozvoj jejich mladého chrupu je velmi důležité v ústech stále něco cítit. Kaučuk je v podstatě přírodní guma - jde o produkt kaučukovníku a ten je přírodním a univerzálním elastickým materiálem. Pro lidskou pokožku a zdraví je nezávadný a to je také hlavní výhoda kaučukových dudlíků. Jelikož jsou vyrobené z tohoto materiálu, neobsahují chemické látky často obsažené v plastech - BPA, PVC ani ftaláty.

BIBS_blogcover_2

Kaučuk je surovým a udržitelným přírodním materiálem a tedy jeho použití ve výrobě je blízko zero waste. Tento fakt je individuální, ale další výhoda kaučukových dudlíků je ta, že na latex, ze kterého jsou mnohé dudlíky vyrobené, si miminka mohou vytvořit alergii. Přece jen - dudlík má dítě v ústech převážnou část dne a jeho pokožka s ním tak přichází do přímého kontaktu. Sací část kaučukových dudlíků není vyráběna za pomoci umělých barviv ani jiných nebezpečných a zbytečných substancí. Tato tvrzení můžeme zevšeobecnit z důvodu, že výrobci kaučukových dudlíků sdílí jistý pomyslný zelený kodex. Pokud jste se po přečtení těchto řádků utvrdili v koupi kaučukového dudlíku, nebo jste se pro něj právě rozhodli, máme pro vás jeden tip.

 

Dudlíky BIBS

Dudlíky BIBS jsou u nás lehko dostupným kaučukovým řešením navrženým a vyrobeným přímo v moderním Dánsku. Společnost funguje už od roku 1970 a od té doby světu přináší skvělé dudlíkové alternativy. Vybrat si můžete z vícero jemných pastelových barev, přičemž jejich design je víc než účelný. Tělo dudlíku (kromě sací části, která je z kaučuku) je vyrobené z polypropylenu - nezávadného, odolného, recyklovatelného a kvalitního plastu. Tato část je odkloněna od tváře miminka, díky čemuž může pokožka bezpečně dýchat. 

Může se to zdát jako maličkost, ale vybrat pro miminko ten správný dudlík, je jedním z nejdůležitějších kroků v péči o dítě. Na složení záleží a u dětí to platí dvojnásobně. Je to malý krok pro malého člověka, ale větší krok pro jeho zdraví a budoucnost.