Konec plastovým kapslím! Přichází nerezový WayCap!

Je ráno. A kromě koupelny se ve vaší domácnosti nachází ještě další životně potřebná věc, kterou je káva. Bez šálku tmavého životabudiče jen tak někdo do práce neodchází. Proto si každý den uděláte kávu, možná něco malého sníte a běžíte do práce. Pokud toto neplatí pro vás, představte si alespoň, že toto je realita pro desítky milionů lidí po celém světě. Zatím na tom není nic zvláštního, ale podívejme se směrem k samotnému kávovaru. Pro ty z vás, kteří používají kapslový kávovar, je běžnou denní praxí, že kapsle po použití vyhodíte do koše. Znepokojující je, že tyto prázdné kapsle se v domácnosti stávají běžným a častým odpadem. Shodneme se tedy na smutném faktu, že při výrobě kapslí na naše okolí příliš nemysleli. Tedy až na jednu výjimku.

WayCap_kapsle_nespresso

Převratný produkt z Itálie

Nemusíte smutnit, svět kávy je plný úžasných lidí a WayCap je toho důkazem. Společnost založili v italském Torinu tři kamarádi Matteo, Davide a Matteo - sami pocházející z Itálie, z krajiny s bohatou historií kávy, která se i dnes rozhodla dát světu velký klenot a to v podobě nerezových kapslí na opakované použití. Společnost pro svůj vznik potřebovala pomoct od nás všech. Před časem vyhlásila sbírku na dárcovském portálu Kickstarter a vysbírala dostatečné množství prostředků do začátku výroby malých, nerezových hrdinů. Kromě toho je celá kapsle vyráběna v Itálii. Vidíte, naše budoucnost leží na srdci mnoha „kafíčkářům“. Buďte jedním z nich, my vám řekneme jak na to!

Alternativa pro Nespresso a Dolce Gusto kávovary

Nerezové kapsle WayCap jsou navrženy pro dva nejrozšířenější komerční modely fungujících na kapslovém systému. První je Nespresso a druhý Dolce Gusto. Kromě toho, že těmito kapslemi šetříte životní prostředí, šetříte také svoji peněženku a co jistě také oceníte je, že si do kávovaru můžete plnit svojí oblíbenou kávu a v konečném důsledku i ušetříte. Pokud chcete vidět kolik s nerezovými kapslemi WayCap ušetříte, mrkněte tuhle kalkulačku, která to spočítá za vás.

WayCap_kapsle_nespresso_2

Kvalitní provedení

Přejděme však k samotné kapsli. Jak už jsme říkali, WayCap kapsle jsou vyrobené z nerezové oceli, která vydrží nápor tepla i vlhka, proto ji můžeme používat opakovaně. Co se týká odpadu, na který jste při používání zvyklí, zde vám zůstane pouze kávová sedlina, která je plně kompostovatelná. Konstrukce kapsle, je složená z hlavní části, která je z nerezové oceli a vrchní části z nerezu nebo ze silikonu. Materiály jsou certifikované FDA (= vhodné pro styk s potravinami), a proto zcela nezávadné pro zdraví.

Nenáročné používání

Samotné používání těchto kapslí, je velmi jednoduché. Kapsle naplníte svojí oblíbenou kávou ideálně z vaší místní kavárny nebo pražírny. Pomocí BPA free trychtýře nebo lžičky nasypete kávu do kapsle. Kávu v kaspli stačí jen zarovnat s hranou kasple a není potřeba ji nijak moc udusávat. Pokud totiž kávu příliš upěchujete, může se stát, že voda nemůže protéct ve správném množství a pod správným tlakem skrz kapsli.

Variabilní sítka

Společnost WayCap se od začátku opírala o hlas lidí a nebylo tomu jinak ani při vývoji svého produktu. Každý si vychutnává kávu trochu jinak  a právě proto uvnitř balení najdete 3 vyměnitelné sítka. Každé sítko lze jednoduše vycvaknout a zacvaknout do víčka kapsle. Jednoduchým otočením zašroubujete víčko na kapsli a máte hotovo. O vše další se postará kávovar. na obrázku níže je zjednodušeně vysvětlený postup pro výběr vhodného sítka podle hrubosti namleté kávy:

WayCap_namleti_schema

Jak se používá nerezová kapsle Dolce Gusto?

Co se týká kávovarů Dolce Gusto, postup je mírně odlišný. V balení se nachází samotná nerezová kapsle, do které nejprve vložíte jedno ze dvou sítek na dno. Dále do kapsle nasypete 3-4 lžičky kávy, přičemž máte kapsli podloženou podpůrným kroužkem. Ručním dávkovačem kávu jemně stlačíte a přikryjete silikonovým uzávěrem, který však nemusíte měnit. Připravenou kapsli vložíte vhodně do držáku na kapsle a necháte stroj, aby připravil vaší lahodnou kávu!

A to je všechno! WayCap je pití kávy přizpůsobené pro naši uspěchanou dobu avšak s ohledem na naše životní prostředí. 

 

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Dobré ráno začíná lépe s vyváženou snídaní a s šálkem kvalitního životabudiče????☕️

Příspěvek sdílený Zemito (@zemito_cz),