Vajíčko na praní aneb šetrné praní pro vaši pokožku, přírodu i peněženku

Přicházející jaro nese s sebou kromě rozkvetlých stromů a dlouho očekávaných, prvních teplých slunečních paprsků i chuť uklízet v našich domácnostech. Zaprášené záclony, deky z dlouhých zimních večerů, ale i zástěry zašpiněné od hlíny ze sázení v zahrádce přinášejí do našich domácností větší objem praní.

Více praní znamená i více použitých prostředků a obalů na praní, zvýšené náklady na praní a v konečném důsledku i zvýšené znečištění životního prostředí. Nebo se dá prát i ekologicky, šetrně a účinně, bez agresivních chemikálií a ještě ušetřit peníze?

Odpovědí na tuto otázku je: vejce. Není malované a ani se nedá sníst, ale je to vejce, které můžete hodit do pračky a jmenuje se ECOEGG.

vajce1

Co je to ECOEGG?

Ecoegg je vajíčko na praní. Je to ekologický, bioaktivní a inovativní prostředek na praní, který na praní prádla nevyužívá žádné chemické látky, ale sílu přírodních minerálů. Je možné pomocí něj prát i při nízkých teplotách 30 - 40 °, nejvýše však do teploty 60 °. Kromě toho vajíčko během praní i svým mechanickým pohybem pomáhá odstraňovat uvolněnou špínu. Je to vhodný prací produkt pro osoby s velmi citlivou pokožkou a malé děti, protože výrobky Ecoegg jsou klinicky testovány a certifikovány a nebyly testovány na zvířatech.

Jak ho používat?

Ecoegg jednoduše naplníte pracími peletami v podobě kuliček a vložíte ho do bubnu pračky a perete! Během roku vajíčko otevřete a zkontrolujete prací pelety. Pokud jsou malé, jednoduše je doplníte novými. Pokud pelety spotřebujete, nevadí, zakoupíte si už jen náhradní pelety, které pak doplňujete.

Pokud je prádlo znečištěné více, je třeba stejně jako při každém jiném pracím prostředku prádlo na praní připravit. Použít k tomu můžete žlučové mýdlo.

Snímka obrazovky 2020-02-28 o 16.32.19_1

Voňavé prádlo

Prací vejce jsou vyráběny ve třech provedení: bez vůně, s vůní jarních květů nebo s jemnou vůní bavlny. Pokud chcete, aby prádlo vonělo přesně podle vašich představ, je možné použít prací vejce bez vůně a na kuličky uvnitř vajíčka nakapat pár kapek vašeho oblíbeného esenciálního oleje nebo ho jen jednoduše přidejte spolu s trochou vody do nádobky na aviváž. Doporučujeme například Tea tree olej, který má kromě příjemné vůně silné antiseptické, protiplísňové a antimikrobiální účinky. Upozorňujeme, že přírodní vůně nejsou tak intenzivní, jak je chemické náhrady.

Ecoegg šetří místo, přírodu, ale i vaši peněženku

Ecoegg šetří místo v koupelně, protože je velmi malé a skladné. Šetří čas za energie a vodu, protože se dá prát i při nižších teplotách a stačí kratší doba máchání (netřeba vymývat žádné chemické látky).

Šetří množství jednorázových nerecyklovatelných plastů, které byste museli zakoupit, pokud byste kupovali prací prostředek ve formě pracího gelu nebo prášku. Prací vejce je vyrobeno z recyklovatelného plastu. Je prodávané v ekologických kartonech s popisem při kterém byly použity ekologické barvy.

Praní tímto pracím prostředkem přináší značnou finanční úsporu. Kolik ročně utratíte za prací prášky a případně aviváž? Čtyřčlenná rodina průměrně pere prádlo 210 krát za rok. 

 vajce2

Sušení prádla

Pokud prádlo sušíte v sušičce, pomocí vajíčka ECOEGG do sušičky dokážete ušetřit 28% z celkového času sušení prádla. Sušicí vajíčka lépe rozmístí rotující prádlo v sušičce a tímto způsobem se prádlo rychleji usuší. Kromě sušení prádla sušicí vajíčko prádlo provoní a změkčí. O což se postarají jemné oblé výrůstky. Voňavá vložka se dá dokoupit jako náhradní a po jejím vyminutí vyměnit.

A neměli byste zapomínat ani na vaši pračku. I ona potřebuje občas vyčistit od usazení špíny, zbytků pracích prostředků a vodního kamene. Ideálním prostředkem na to jsou Ecoegg čisticí tablety do pračky. Účinné a přitom šetrné k životnímu prostředí.

Shrnutí základních výhod pracího vajíčka ECOEGG:

  • vhodný pro bílé i barevné prádlo
  • šetří čas i energii
  • vhodný i pro dětskou, citlivou či alergickou pokožku
  • pere účinně bez použití chemie
  • zabírá málo místa
  • cenově výhodný
  • šetrný k přírodě