#hýčkamse: Císařovy nové šaty testuje séra na pleť

 

Upřímně? Čím jsem starší, tím blíž mám k přírodě. I když chemii se nevyhneme. Vždyť i příroda sama je jen chemie. Co ale nepotřebujeme, je mnoho plastu, zbytečné složky v kosmetice, ani pěkné obaly či drahou reklamu. Také ráda podpořím lokální prodejce. Produkty od Zemito jsem testovala ráda a poctivě po dobu jednoho měsíce. Krémy až tak v oblibě nemám, vystačím si s jedním na delší dobu. Zato séra mě baví mnohem víc. Právě proto jsem se při výběru orientovala spíš tímto směrem. K silnějším účinkům – tedy sérům. Zvolila jsem konzistentně odlišné produkty na tvář i okolí očí.

 

5

Mými TOP favority mezi vybranými byla hyaluronová séra Dulcia. Energizující sérum na pleť s taurinem a sérum na oční okolí s třemi typy kyseliny hyaluronové. Obě mají lehoučkou gelovou konzistenci, která se při nanášení změní na vodu. Velmi rychle se vsakují, nezanechávají žádný mastný ani lepivý pocit. Sérum na pleť bych doporučila používat ráno. Působí jemně chladivě, a díky taurinu pleť neskutečně nakopne a probudí. Sérum na oči můžete používat kdykoliv a můj tip? Zbytek séra, který vám zůstane na prstech, jemně naneste i do okolí úst.

2

Skvělým partnerem k hyaluronovému séru je další produkt, který jsem objevila právě díky Zemito. Je to kolagenové sérum od „U šťastnej včely“. Velmi pěkně hydratuje a hodí se právě ke kyselině hyaluronové. Já jsem si navykla používat ho večer, vzhledem k jeho hustější gelové konzistenci. Večer mi to nepřekáželo. Sérum jsem nanášela i na krk a dekolt.

3

Dalšími testovanými produkty byl roll-on sérum na oči a krém na oční okolí od firmy Navia. Při testování roll-on s Q10 a ginkem, jsem zjistila, že neumím používat roll-on a proto jsem si sérum nanášela na prsty a následně na pokožku okolo očí. Mně osobně trošku vadila jeho olejová konzistence, jelikož mám kombinovaný typ pleti. Právě okolo očí mi neseděl. Ale věřím, že sušší typ pleti ji naopak velmi ocení.

4

 

Krém na oční okolí s extraktem z přesličky a plamatky jsem si dávala také na večer. Ten se mi pěkně vsákl a nepůsobil mastně. Také bych ho ale doporučila na suchou pleť nebo spíš na večerní použití. V zimním období ho ocením i přes den právě pro jeho konzistenci.

Oba přípravky na oči můžete vesele používat i na okolí úst.